Om natur, seværdigheder, mad og mennesker i tekst og foto

20-02-2021

I Februar måned skulle jeg sammen med en masse andre have udstillet på Næstved Bibliotek. Men pga lukning pga covid-19 er det foreløbig udsat til august måned. Et af de billeder, som jeg kommer til at deltage med er dette abstrakte billede. Jeg har en idé om, at den slags vil jeg gerne lave flere af. Fordi det er sjovt at skabe den slags og fordi det er en lidt anderledes måde at bruge sit kamera og sin kreativitet på. 

Jeg håber, at der bliver åbnet for en masse længe før august. Min fornemmelse er, at det er jeg ikke alene om at ønske... 

Jeg glæder mig til, at vi kan få en masse gode, spændende, inspirerende og lærerige kulturelle oplevelser igen! Sammen. Jeg har allerede sat mig på første række med stok og hat, parat til at gå ombord i musikkens og teatrets verden, i alle mulige udstillinger, foredrag og film. 

Ses vi?

06-02-2021

... I daglig tale kaldt Universe. Det er en science park på Als, hvor både børn og voksne kan opleve en masse, mens de lærer. Hvilket er hele planen med stedet, der så dagens lys i 2005.

Parken henvender sig til alle, der i forvejen har interesser i naturvidenskab, teknologi og iværksætteri - og for alle dem, der måske kan opdage en interesse i det. Uanset, så kan man roligt tage turen der til, når først de åbner igen.

Alle de mange aktiviteter udfordrer på forskellig vis, mens man har det sjovt. Der er aktiviteter i en spændvidde mellem meget stille oplevelser og helt over i de aktionsprægede. 

Hvis du drømmer om paraglidning, at køre segway eller at løfte en bil. Eller at komme op i en 11 meter høj klatrebane, lave kæmpe sæbebobler eller måske finde ud af, hvordan man redder sig ud af et brændende hus - så er Universe stedet til at opleve det... Sidstnævnte er et nyt tiltag, der kan opleves fra i år.

Der er også de fineste små oaser rundt omkring. Bl.a. den Japanske Have og Bittens have. Bittens have er et frodigt univers af blomster og farver, samt smage. For her er det også muligt at smage lidt på noget af det spiselige, der både er kønt og smager godt. 

Det er ganske umuligt at nævne alt det, der er på dette sted, så jeg kan kun anbefale at gå på opdagelse på deres hjemmeside.

Og så virker det som om alle veje fører til Als... Der er 2 bådruter - én fra Fyn og én fra Jyllandssiden, ligesom man naturligvis kan køre hele vejen, hvor man kommer over smukke Als sund, gennem Sønderborg, der er en hyggelig by med masser af atmosfære.

 

29-01-2021

Jeg blev inspireret og mit indre legebarn blev vakt til live, da jeg stødte på andres billeder, hvor de havde leget med sådanne meget små figurer. De er ca. 1 - 1,5 cm.

Jeg blev nødt til at anskaffe mig nogen, og jeg er ikke færdig med det endnu. Der er så mange sjove figurer på markedet, som appellerer til mig. Men med de figurer jeg fik i første omgang, er der gået mange timer med at bruge fantasien, stille ting og sager op og lege med forskellige lokationer og udtryk. 

Det er bestemt ikke alt, der bliver lige godt, men så må der arbejdes videre.. Dette billede synes jeg blev sjovt, fordi det er figurer, der læser, mens der er en rigtig bog som lokation. 

Når det er så koldt udenfor, at fingrene bliver som istapper, så jeg i hvert fald har visse udfordringer med at fotografere i særlig lang tid af gangen, er det dejligt at kunne lege indenfor. 

God weekend!

24-01-2021

På en dejlig tur i går i et dejligt område, var jeg afsted med kameraet, som så ofte før. Der var lidt diset fra morgenstunden, men lidt efter lidt brød solen frem. Meget smukt. Stille var der også, undtagen lidt fuglesnak og lidt lyde fra andre, der også var lige der. 

Og her kunne mine betragtninger enten fortsætte med at lovprise alt det skønne, eller jeg kunne komme med nogle helt andre historier... 

Det bliver det sidste. Og det bliver det fordi jeg er så fuld af harme over, at der er mennesker, der fortsat må være fuldstændig ligeglade med at passe på vores natur. Mennesker, der tilsyneladende er så optagede af sig selv, at det med at rydde op efter sig, går fuldstændig forbi deres tankerække. Det flød overalt med alt muligt skrald bare indenfor et område af 50 m2. 

Undskyld, men hvad i alverden er det, at den slags mennesker ikke forstår? Jeg forstår i hvert fald ikke den ligegyldighed, der må herske...

Alene af den grund, at det ser grimt ud, når det ligger der og flyder. Det er jo mennesker, der selv har transporteret sig ud i det område. Gør man ikke det, fordi man tænker, at her er dejligt og fred og ro? Ellers kan man jo lige så godt blive hjemme og svine indenfor sine egne 4 vægge. 

Mærkeligt, at de ikke tænker, at dem der kommer efter os, også skal have muligheden for at sidde i smukke omgivelser..

Vores elskede husdyr kan komme til skade, hvis de jokker i glasskår! De dyr der lever i DERES natur... kan også komme grueligt galt afsted, med store smerter og nogle gange døden til følge..

Det er dyrt for samfundet at samle affald i naturen. Omkostninger, der burde være unødvendige, og penge, der kunne have været brugt væsentlig bedre andre steder.. 

Plast er et kæmpe problem i naturen, fordi nedbrydningstiden er nærmeste uendelig, og fordi det flyder rundt i verdens have - også som mikroplast. Vores dyr indtager det! Disse kæmpe plastmasser, der flyder rundt, antages at have en størrelse tilsammen som Afrika.. 

Der er en masse søde mennesker - både børn og voksne, der samler affald i naturen med jævne mellemrum. Der er fokus på det i vores skolesystemer, så de børn der vokser op nu, får en vigtig viden med sig i livet. Politisk er der stor (men ikke stor nok, efter min mening) bevågenhed i fht hvordan vi kan få et renere miljø. Men, der er tydeligvis stadigvæk mennesker, der ikke forstår, hvor vigtig det er på alle måder og af mange grunde, at vi alle sammen har et ansvar for at værne om naturen. Hvor er det sørgerligt!

Der findes flere steder på nettet, hvor der er vigtig viden at hente. Prøv fx dette link..

https://rennatur.org/viden-om-affald-2/ 

Lad os lige hjælpe hinanden, ikke? 

08-01-2021

Jeg var ude i nogle timer forleden, hvor kulden straks trængte gennem tøjet, når jeg stod stille. Men der var så mange fine motiver, og vejret var så omskifteligt, så der var hele tiden noget nyt at fotografere. Bl.a. dette fugletræk, hvor jeg faktisk fulgte dem gennem det omkringliggende landskab og vandskab... 

Himlen skiftede karakter nærmest fra det ene øjeblik til det næste, og det fascinerer mig virkelig. Tænk at få lov til at opleve det...

Det er vigtigt for mig at have mit fokus på det, der giver glæde. Og der er naturen en god ven at have. Alene den friske vind i ansigtet og at bevæge kroppen, er af stor betydning. 

Hvad mon giver dig glæde?